lauantai 23. helmikuuta 2013

Becca Fitzpatrick: Enkeli-saaga

 Enkeli-saaga tunnetaan myös nimillä Langennut enkeli-sarja, Hush Hush tai The Hush Hush. Sarja koostuu neljästä kirjasta; Langennut enkeli, Riitasointu, Hiljaisuus ja kohta ilmestyvä Loppusoitto.Tämä sarja on yksi suosikeistani ja uskon että se kuuluu myös monen lukijan top kymppiin. Langennut enkeli: Nora on kuusitoistavuotias tyttö, joka opiskelee lukiossa. Hänen paras ystävänsä on Vee, joka jää tässä kirjassa pienemmäksi osatekijäksi, mutta on kuitenkin tärkeässä osassa. Eräänä huhtikuisena päivänä biologian tunnilla heidän opettajansa määrää heidät vaihtamaan paikkoja, joten myös Nora joutuu vaihtamaan paikkansa Veen vierestä pojan, jota hän ei ole koskaan nähnytkään, viereen. Tehtäväksi tulee haastatella paria ja kirjoittaa tiedot muistiin. Poika kirjoittaa Norasta, vaikka he eivät edes puhu toisilleen. Kun Nora kysyy häneltä: "Mikä sinun nimesi on?" poika vastaa: "Voit sanoa minua Patchiksi." Kun Nora katsoo, mitä Patch kirjoittaa, hän huomaa, että poika tietää kaiken hänen elämästään, senkin, että hän soittaa selloa ja kuntelee barokkimusiikkia. Tunnin loppuessa Nora ei ole saanut kirjoitettua mitään, mutta hän kysyy Patchilta hänen numeroaan, jotta hän voi soittaa Patchille. 

Illalla Nora soittaa Patchille, mutta Patch sanoo hänelle, että kenttä on huono, eikä hän voi puhua muutenkaan, koska hän on biljardisalilla. Norahan ei hevillä luovuta, vaan päättää ajaa Bon pelihalliin ja niin hän tekeekin.         

Nora tuntee vetoa Patchiin, mutta hän yrittää uskotella itselleen, että hän ei tunne mitään, ei tunne mitään, ei tunne mitään. Yksi syy siihen on, että Patch on niinsanotusti paha poika, Nora taas on hyvinkin kunnollinen, tai ainakin yrittää olla. 
                       
Lopulta hän joutuu kuitenkin tunnustamaan itselleen, että ehkä hän sittenkin on ehkäpä jopa rakastunut Patchiin. Asiaa ei kuitenkaan auta se, että Nora saa selville monenlaista, kuten esimerkiksi että Patch ei olekaan tavallinen poika, vaan langennut enkeli, jota arkkienkelit vahtivat. Arkkienkelit yrittävät saada Patchin narautettua jostain pieneäkin pienemmästä rikkeestä, jotta he voivat lähettää tämän helvettiin, joten heidän täytyy olla hyvin varovaisia. 


                  ******************************************************************************

Riitasointu: Nora ja Patch seurustelevat, mutta Nora alkaa epäillä, että hän onkin Patchille vain yksi valloituksista. Asian puolesta puhuu myös sekin seikka, että kun Nora sanoo Patchille rakastavansa tätä, Patch lähteekin suoranaisesti litomaan. Seuraavana päivänä Marcie Millar kysyy Noralta, kannattaisiko hänen hankkia lähestymiskielto tai jotain, koska Patch oli ollut tuijottamassa hänen ikkunaansa edellisenä yönä. Nora ja Patch ajautuvat kiistaan, joka päättyy lopulta siihen, että Patch lähtee jälleen pois, ja Nora päättää selvittää, mitä on tekeillä. 

Myös Noran kerhoaikainen ystävä, Scott, ( Potta-Scott ) ilmestyy kuvioihin ja vaikeuttaa asioita, sillä hän sattuu olemaan nefili, jotka ovat tunnetusti langenneiden vihollisia ( langenneet ottavat nefilivasalliensa ruumiit hesvánkuun ajaksi). 
                     ***************************************************************************


Hiljaisuus: Hiljaisuuden alussa Nora herää erittäin sekavana hautausmaalta, eikä muista mistään mitään, ei edes Patchia, eikä kukaan halua auttaa Noraa muistamaan häntä. Nora alkaa kuitenkin sinnikkäästi selvittämään asioita, jotka mutkistuvat koko ajan entisestään. Sydämeni sulaa joka kirjassa yhä enemmän jos se on mahdollista :D 


Loppusoitossa Patch ja Nora ovat tapahtumien keskipisteessä, juuri siellä minne he eivät olisi halunneet ajautua. Dante, Noran lähin apumies ( :D ) on ärsyttävä, mutta värikäs persoona, joka tavallaan toi lisämausteita kirjaan, niin hyvässä kuin pahassakin. 

Välillä ehdin jo luulla, että kaikki on ohi, Patch on kuollut ja Norakin kuolee, mutta mikä kirja se sellainen kirja on jossa molemmat päähenkilöt kuolee? Loppu sai kyyneliin... ♥


Arvosana: 5/5 
3 kommenttia:

 1. Itse en pitänyt näistä yhtään. :P Ensimmäinen kirja oli ihan hyvä, ja kaksi seuraavaa luin mielenkiinnosta. Kirjoitin äsken ihan megapitkän kommentin jossa selostin, mikä kaikki näissä oli vikana, mutta päätinkin vain sanoa, etten tykännyt. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se aina menee, etteivät kaikki voi pitää kaikista kirjoista. :3 Eikä sille voi mitään kukaan :D

   Poista
 2. Itsekin rakastan tätä sarjaa! Jännitys, fantasia ja romantiikka... ahh mikä yhdistelmä :3 ♥

  VastaaPoista