maanantai 18. helmikuuta 2013

Vampiraatit


Justin Somper: Vampiraatit
- Kirottujen laiva (#1)
- Verinen vuoksi (#2)
- Kuoleman kapteeni (#3)

Tämä sarja kertoo kaksosista, joiden nimet ovat Connor ja Grace. He asuivat Puolikuun poukamassa isänsä kanssa, joka oli majakanvartija. Kun heidän isänsä kuoli, heidän vaihtoehtoinaan oli joko mennä orpokotiin tai jäädä kaupungin pankkiirin luo ''lemmikeiksi'', kuten he häntä nimittivät. Kaksoset eivät halunneet kumpaakaan vaihtoehtoa, joten he karkasivat isänsä veneellä. Matkalla puhkesi kuitenkin raju myrsky, jonka aikana vene särkyi, ja he joutuivat veden varaan. Connor heräsi veneestä, jota ohjasi Li-niminen naispiraatti, joka oli menossa takaisin merirosvoalukselle, jonka nimi oli Diablo. Grace taas heräsi salaperäiseltä laivalta, sillä hänet oli pelastanut nuorukainen nimeltä Lorcan. Gracea ei päästetä ulos hytistä, vaan hänen ainoana seuranaan on Lorcan. Gracen uteliaisuus herää, ja hän kurkistaa ulos ikkunasta, mitä hän ei olisi saanut tehdä. Lopulta hän saa tietää, että hänet on pelastettu laivalle, joka on täynnä vampyyreja. Myös Lorcan on vampyyri, mutta hän sanoo olevansa ystävä, eikä hän halua satuttaa Gracea. Sillä aikaa Connor on ystävystynyt Bart-nimisen piraatin kanssa. Ensimmäisen kirjan lopussa myös Connor on vampiraattilaivalla, jonne hän saapui ystävänsä kanssa. Lorcan kuitenkin luuli, että merirosvot aikoivat hyökkäävät laivaan, jäi kannelle, vaikka aurinko oli nousemassa. En kerro enempää, sillä jos paljastan lisää, on aivan sama, luetko kirjat ykkösestä alkaen, vai jätätkö ensimmäisen osan lukematta. 

Gummerruksen sivuilla lukee, että neljättä sekä viidettä, että kuudetta  osaa ei käännetä suomeksi. Ja huomatkaa, että kirjan luvut kerrotaan vuorotellen Gracesta ja Connorista. Suosittelen kirjaa 11-vuotiaasta ylöspäin. arvosana 6/5, eli 5/5.

6 kommenttia:

 1. Sääli ettei muita osia suomenneta, kolmas kirja jää kuitenkin sellaiseen kohtaan, että jatko olisi välttämätöntä. Johtuu varmaan liian vähästä kysynnästä (?). Pitää ehkä opetella lukemaan englanniksi:D

  VastaaPoista
 2. Erittäin harmillista, sillä ainakin itse tarvisin neljännestä osasta eteenpäin, sillä vampiraatit on niin hyvä sarja :3 no, ehkä joskus toiste ne suomennetaan, tai sitten pitää opetella paremmin englantia

  VastaaPoista
 3. Ajattelin, että tilaisin joskus ne kaikki englanniks ja tutkisin aiempia käännöksiä ja yrittäisin ite vähä käännellä niitä loppuja. Ite omistan nyt kaikki kolme, enkä uskalla lukea kolmatta loppuun, koska oon tosiaan kuullut, että se jää vähä kesken :D Upea sarja kyllä. Neljännellä luokalla luin ensimmäisen kirjan ja nyt sitten innostuin uudelleen ja viikon sisällä melkeen lukenut nuo kaksi muutakin. Ehdottomasti pitäisi vielä suomentaa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Xd mua ärsyttää se ku niit ei suomenneta kaikki ite luin ne jossain 3 päivässä kaikki kolme. Ärsyttävää kun jäi niin jännittävään kohtaan.:)

   Poista
 4. http://www.adressit.com/vampiraatit_black_heart
  Tällaisen löysin, jos jotakuta kiinnostaa. Tuskin koskaan täyttyy, mutta aina kannattaa yrittää :)

  VastaaPoista