maanantai 18. helmikuuta 2013

Sophie Jordan: Liekki

Tämä kirja oli loistava, sillä vaikka se luokitellaan genreen paranormal romance, siinä ei käytetty jo melko kuluneita vampyyreja ja ihmissusia, kuten Twilightissa, en kuitenkaan sano, etteivätkö nämä kirjat olisi hyviä, itse asiassa pidin niistä oikein paljon. Kirja tosiaan kertoo Jacindasta, joka on draki, eli lohikäärmeiden jälkeläinen. Drakit elävät omassa laumassaaan kaupungissa, jota ihmiset eivät löydä, sillä heidän suojaajansa Nidia voi nostattaa sumun ja ajaa tunkeilijat pois. Drakit ovat vain öisin lohikäärmemuodossaan, ja päivisin he ovat ihmismuodossaan, ja he ovat kuten tavalliset ihmiset. Toki drakimuodossaankin ollessaan he säilyttävät mielesä, ja ovat kuin ihmisiä drakin kuorissa. Jacinda menee rikkomaan sääntöä, joka on erittäin tärkeä drakin salassapidon takia; älä koskaan lennä muulloin kuin öisin. Jacinda nimittäin lentää aamulla ystävänsä kanssa, mutta lohikäärmeenmetsästäjät huomaavat heidät. Jacinda pakenee luolaan, mutta yksi varjometsästäjistä, nuori poika nimeltä Will, löytää sinne, hän ei kuitenkaan ilmianna Jacindaa, joka kyyhöttää nurkassa yhä drakihahmossaan, vaan kuiskaa yhden sanan ''Kaunis''. Sitten hän kääntyy ja lähtee pois. Jacinda joutuu pakenemaan perheensä kanssa pois, ihmisten keskelle, koska lauma aikoo rankaista häntä yhdellä kauheimmista tavoista, nimittäin leikkaamalla hänen siipensä.  
Jacindan perhe muuttaa aavikolle, koska hänen äitinsä haluaa Jacindan lohikäärmeen kuolevan ja aavikolla se onnistuu parhaiten, tai niin hän ainakin luulee. Jacinda karkaa välillä öisin lentämään, jotta pitäisi lohikäärmeen hengissä. Koulussa Jacinda tapaa Willin, pojan joka pelasti hänet, Will ei tunnista häntä, mutta kuitenkin hän jollakin tasolla aistii Jacindan. Jacindalle tulee tukalat oltavat, koska hänen lohikäärmeensä alkaa nousta esiin aina kun hän on liian lähellä Williä.  Tilanne kiristyy koko ajan ja lopulta käy niin, että koulun suosituimpien tyttöjen joukko aikoo näyttää Jacindalle kaapin paikan, sillä heidän johtajansa Brooklyn, on ihastunut Williin, mutta Will ei ole ollut kiinnostunut kenestäkään, ennen kuin Jacinda saapui. Brooklynin käytäntö on nimittäin tämä ''Jos minä en saa Williä, kukaan muukaan ei saa häntä''.  Lopulta Jacinda hermostuu, alkaa muuttua lohikäärmeeksi koulun vessassa, polttaa Brooklyniä käsivarteen ja pakenee vessaan. Kukaan ei kuitenkaan nähnyt häntä lohikäärmeenä, koska hän ehti paeta, mutta sitten Will saapuu vessaan ja kurkistaa sinne. 


Arvosana ehdottomasti 5/5, suosittelen kaikille jotka pitävät romantiikasta ja jännityksestä, sekä fantasiasta. :)


Huom! Tällä hetkellä Nemo ei suunnittele toisen ja kolmannen osan kääntämistä. :''(((2 kommenttia:

  1. luin kirjan joskus vuosi sitten. oli tosi hyvä! :D yleensä en lue paljon kirjoja, mutta tän luki tosi nopeesti. pakko saada lukea vielä seuraavat osat. harmi, ettei niitä käännetä suomeksi, täytyy varmaa sitte lukee englanniks (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sen verran ihanan kirja on kyseessä, että englanniksi on Vanish ja Hidden luettava, mut epäilen, riittääkö miun enkuntaito siihen, toivottavasti. Täältä meidän kirjastosta ei ole löytynyt niitä, mutta toivottavasti sinä ainakin löydät :)

      Poista